Алкалізований какао-порошок, одержуваний із какаопродуктів (боби, крупа, какао терте або макух), під час перероблення яких застосовується поташ, бікарбонат натрію й інші лужні солі.
Під час оброблення какао продуктів лугами поліпшується смак, аромат і колір.
Алкалізований какао-порошок має меншу кислотність, темніше забарвлення й легше диспергується у воді, порівнюючи з натуральним какао-порошком.
Гарний какао-порошок має тонкий помел і виражений смак какао.
Особливості застосування:
- Какао-порошок, у складі тіста, стійкий до високих температур і зберігає насиченість кольору й аромату в готовому виробі.
- Він надає продуктам аромат і колір шоколаду.
- Какао порошок вводять у тісто, попередньо перемішавши з борошном. Під час приготування помадки какао порошок загортають безпосередньо в масу помадки та ретельно перемішують.
- Для кращого розподілу какао-порошку в борошно, краще суміш просіяти через сито з комірками 1,5-2 мм.
- Під час приготування шоколадного крему, какао-порошок необхідно з'єднати з розігрітою олією після чого ввести в основну масу. Ця процедура проводиться для того, щоб уникнути утворення грудочок у кремі.
- Алкалізований використовується для приготування «гландського», швидко розчинного какао, яке не потрібно варити.
Купити алкалізований какао-порошок можна на нашому сайті ефективного спортивного харчування — Profiprot.com.ua.
Доставка здійснюється всією Україною!
- Ціна: 260 ₴